Home Home Home
         Comunicare > Comunicate de presă
 

MINISTERUL SĂNĂTĂŢII


Str. Cristian Popişteanu, nr.1-3, sector 1, cod 010024, Bucureşti
Serviciul de presă: tel: (+4) 021 307 2514; Fax: 307 2513
Bucureşti, 08-01-2014
Comunicat de presă
Comunicat de presa privind suspiciunile de gripă la cele 3 persoane angajate la Aeroportul Internaţional Sibiu


În legatură cu suspiciunile de gripă la trei persoane angajate la Aeroportul Internaţional Sibiu, care au fost internate la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sibiu, în urma anchetei dispuse de ministrul Sănătăţii, DSP Sibiu ne-a comunicat rezultatele anchetei epidemiologice:

În urma examenului anatomo-patologic, s-a dovedit faptul că decesul persoanei din data de 6 ianuarie 2014, în secţia ATI, a avut drept cauză diagnosticul de tromboembolie pulmonară şi pneumonie acută interstiţială, pe fondul altor           co-morbidităţi.

Diagnosticul stabilit de medicii legişti exclude decesul din cauza oricărei forme de gripă.

Celelalte două persoane cu suspiciune de gripă au fost internate, izolate, li se administrează tratament specific şi li s-au prelevat probe în vederea efectuării testelor la INCD Cantacuzino.

Persoanele respective sunt stabile şi, în acest moment, manifestă forme uşoare de infecţie acută respiratorie. Acestea nu au avut niciun contact cu persoana decedată.

Printre atribuţiile de serviciu ale acestor trei persoane de la aeroport nu intră contactul direct cu pasagerii.

În cursul acestei seri, Institutul Cantacuzino va finaliza testele privind prezenţa sau nu a virusului gripal.

Până în prezent, la nivelul României, evoluţia infecţiilor respiratorii acute se încadrează între limitele prognozate. De asemenea, de la începutul sezonului rece şi până în prezent, au fost detectate numai 3 cazuri de gripă şi nu a existat niciun deces din această cauză.


Copyright © 2010 - Ministerul Sănătății. Toate drepturile rezervate